D

e familie meldt ons het onverwachte overlijden van Françoise Bausart. Ze overleed zaterdag na een noodlottig verkeersongeval. We zijn door het nieuws compleet verrast. Françoise was maar 64 jaar oud.

Vanaf 1995 gaf Françoise bij ons het vak Handboekbinden. In haar lessen maakten de studenten kennis met het binden van het betere boek volgens de allerhoogste standaarden. Bij Françoise klopte alles ‘tot op een haartje’, zoals ze het zelf noemde.

Verschillende studenten waren door haar lessen zo gegrepen dat ze aan het Instituut voor Kunst en Ambacht (IKA) in Mechelen bij Françoise de opleiding Boekkunst gingen doen.

Het was een plezier om met haar samen te werken. Françoise was een warm mens. Bij elke ontmoeting gaf ze ons tips voor boeiende uitstappen naar boekbindtentoonstellingen, drukkerijmusea, en bijzondere plekken voor bibliofielen. Ze had een uitgelezen smaak en we volgden haar tips blind.

Namens het bestuur, het docententeam, de studenten en alumni wensen we de nabestaanden veel sterkte. Ons hart is bij hen.

Condoleren kan hier.

Françoise Bausart (1960–2024)