V

ladimir Ivaneanu (1977) is de zoon van een Vlaamse moeder en een Roemeense vader. Hij studeerde Vrije Grafiek aan het WENK, departement Sint-Lucas in Gent en ontdekte daar zijn voorliefde voor de houtsnede. Deze zal hij verder blijven ontwikkelen.

Direct na zijn studie gaat Vladimir aan de slag als beeldend kunstenaar, maar ook als decorontwerper/decorbouwer in zowel film- als theaterwereld en als lesgever aan de Arteveldehogeschool in Gent. In 1999 werd Vladimir uitgenodigd als artist-in-residence bij Bayer in Leverkusen, Duitsland, en in 2008 bij KAUS in Urbino, Italië. In 2007 werd hij geselecteerd voor het Nagasawa Art Park Project in Japan waar hij de wondere wereld van de Japanse houtsnede leerde kennen. Daarnaast nam hij reeds deel aan talrijke nationale en internationale tentoonstellingen en wedstrijden. 

Sinds 2010 onderwijst Vladimir vrije grafiek aan de Academie voor Beeldende kunst DKO Gent. In dit atelier, dat gespecialiseerd is in niet-toxische-grafiek, legt hij het accent op het doorgeven van zijn kennis over de Westerse en de Japanse houtsnede.

Vladimir Ivaneanu

Andere docenten »