Duurtijd

3 halve dagen

Wanneer

18 januari 2025, zaterdag van 10 tot 16.40 uur
25 januari 2025, zaterdag van 10 tot 12.50 uur

Locatie

Museum Plantin-Moretus of livestream via Zoom

Docent(en)

Thijs Kestens

B

oeken maken is een discipline waarin de profs alleen overleven door efficiënt te werken. In dit lesonderdeel maak je een compleet boek in één dag. De inhoud bouwt verder op wat je leerde in de lessen micro- en macrotypografie.

Om alle nuttige tekstopmaak en stijlen uit een digitaal manuscript te kunnen behouden, leer je hoe je het document moet converteren naar InDesign en vervolgens kunt incoderen. Je verwerft ook de nodige technische inzichten om je grafische vormgevingskeuzes te realiseren. De klemtoon ligt op een efficiënte aanpak, meer bepaald voor lange en complexe documenten. Daarbij maak je onder andere kennis met grep, grepstijlen en scripts. Aan het einde van de dag exporteer je je boek naar een drukklare pdf. 

Tijdens de tweede lesdag ga je verder aan de slag en integreer je Generative AI in voor kleine taken in het ontwerp- en productieproces.

De lessen veronderstellen een goede kennis van InDesign.

Praktisch

De les is inbegrepen in het Plantin programma Typografie & Boek.

Dit lesonderdeel kan heel goed apart worden gevolgd, maar liefst samen met de les Projectmanagement, gegeven door dezelfde docent. We herhalen de lessen elk jaar.

Je hebt een goede kennis van InDesign nodig.

Kosten

Inschrijfgeld: € 315.
Er gelden staffelkortingen als je meerdere lesonderdelen combineert in hetzelfde jaar. 

Gerelateerd »