Ontdek de kunst van typografie en vormgeving in het hart van Antwerpen, bij het Plantin Instituut voor Typografie, trots gesitueerd binnen de historische muren van het Museum Plantin-Moretus. Onze cursussen bieden een unieke leerervaring waar geschiedenis en moderniteit samenkomen.

Ons leslokaal: Ons leslokaal, gevestigd in het Museum Plantin-Moretus, is uitgerust met de nieuwste technologische snufjes, ideaal voor een moderne leeromgeving. Dit is de plek waar geschiedenis tot leven komt en waar elke les een ontdekkingsreis is door de rijke wereld van drukwerk en design.

Een magische locatie: Het Museum Plantin-Moretus is niet zomaar een locatie; het is een inspiratiebron. Christoffel Plantin’s geest van innovatie en kwaliteit echoot door onze opleiding, en stimuleert zowel studenten als docenten.

Toegang tot historische collecties: Onze studenten en docenten hebben de unieke kans om direct met de museumcollecties te werken. In de lessen bestuderen we oude drukken uit de eerste hand. Voor Type Design duiken studenten in de wereld van historische stempels en matrijzen van meesters zoals Garamond en Granjon, een waardevolle bron voor elke typografieliefhebber.

Een rijke bibliotheek: Onze handbibliotheek is een schat aan kennis, boordevol literatuur over typografie, vormgeving en boekwetenschap. Het is een essentiële bron voor zowel diepgaand onderzoek als creatieve inspiratie. De boeken kunnen door onze studenten worden uitgeleend.

Bruisend hart van Antwerpen: De Vrijdagmarkt, waar het museum zich bevindt, is een bruisend plein vol leven, omringd door sfeervolle cafés, restaurants en zonnige terrassen. De perfecte omgeving om na de les te ontspannen of samen ideeën uit te wisselen.

Een stad vol toegankelijkheid en creativiteit: Antwerpen, gemakkelijk bereikbaar en vol culturele rijkdommen, is de ideale thuisbasis voor ons instituut. We zijn trots op onze locatie in deze dynamische stad, die zowel historische als hedendaagse inspiratie biedt voor onze studenten en docenten.

Juanjo López, in ons leslokaal. © Frederik Hulstaert