Leer ons beter kennen. Kom naar de Open dag

Ben je actief als grafisch vormgever, maar wil je je verder ontwikkelen richting boeken, kranten en tijdschriften? Of werk je als redacteur of uitgever en wil je meer inzicht krijgen in het vormgevingsproces?

Het Plantin Instituut voor Typografie geeft op zaterdag lessen op posthogeschoolniveau. Met het Plantin programma Typografie & Boek focussen we op degelijk, historisch onderbouwd boekontwerp. De lessen combineren theorie en praktijk. De onderwerpen variëren van micro- tot macrotypografie, en van boekgeschiedenis tot web design. Elk lesonderdeel kan ook apart gevolgd worden.

De Expert Course Type Design (online edition) organiseren we op woensdag. Het jaar begint in oktober met vier lesdagen op een rij, waar de hele groep naar Antwerpen komt. Alle volgende lessen worden online gegeven. De formule is erg aantrekkelijk voor buitenlandse studenten en de inschrijvingen komen uit de hele wereld. Let op: er kunnen maximaal 16 studenten inschrijven en de interesse is groot.

We houden onze Open Dag op zaterdag 22 juni. We houden sessies in het Nederlands, om 11, 13 en 15 uur.

Je kan ook aan de sessies deelnemen via Zoom. Na afloop (of vooraf) kan je het museum bezoeken.

Plantin programma Typografie & Boek

Enthousiast geworden?

Enthousiast geworden? Schrijf je in met een mailtje naar plantin.instituut@antwerpen.be en we maken met jou een afspraak.

Past deze datum niet voor jou? We maken graag een afspraak voor een sessie een-op-een, ter plekke of via Zoom. Contacteer ons.