H

et lettertype Graveur, ontwikkeld door Juanjo López, student van onze Expert course Type, won in 2022 een European Design Award. Deze uitgebreide fontfamilie is nu gratis toegankelijk voor gebruikers met een Adobe Creative Cloud-abonnement.

Graveur is een Renaissance tekstlettertype, geïnspireerd door het werk van de Franse stempelsnijder Robert Granjon (1513-1589). Het is ontwikkeld door studie van originele objecten in het Museum Plantin-Moretus in Antwerpen, zoals Granjons stempels, matrijzen en oude drukken, en is uitgegroeid tot een uitgebreide letterfamilie.

Het lettertype ondersteunt ongeveer 223 talen die het Latijnse schrift gebruiken, met een uitgebreid aanbod van 1189 tekens (1416 in cursief). Het lettertype biedt een breed scala aan gewichten, van Book tot Heavy, waardoor het uitermate flexibel is voor diverse typografische doeleinden. Bovendien zijn de vier optische groottes van GraveurDisplay, Subhead, Text en Small – zorgvuldig ontworpen om tekstconsistentie op alle groottes te waarborgen. In grotere maten ligt de nadruk op subtiele details, terwijl in kleinere maten rekening wordt gehouden met de inktspreiding, wat bijdraagt aan een optimale leesbaarheid en visuele impact.

Met een grote tekenset en uitgebreid gebruik van OpenType-functies is Graveur een veelzijdig lettertype dat de stijl van Granjon belichaamt.

Activeer Graveur via Adobe Fonts hier.
Voor meer achtergrondinformatie, bezoek de website van Juanjo López.

Juanjo López in Antwerpen, bij een lezing over Graveur (september 2023).