Duurtijd

Twaalf zaterdagen van 10 tot 16.40 uur

Wanneer

Van 18 januari tot 14 juni 2025

Locatie

Museum Plantin-Moretus of live-streaming met Zoom

Docent(en)

Een team van negen docenten

Vanaf september 2024 biedt het Plantin Instituut voor Typografie een volledig vernieuwd, eenjarig programma Typografie en Boek aan.

Gedurende 26 zaterdagen tussen september en juni brengt een team van internationale experten je de nodige theoretische en historische kennis over typografie en boek bij. Bovendien leer je de nodige praktische vaardigheden om deze kennis concreet en succesvol in de praktijk om te zetten. Kwaliteit staat in het programma centraal. De lesinhoud sluit aan bij de actuele ontwikkelingen van de grafische sector.

Deze module is het laatste trimester van dat jaarprogramma. Het kan apart worden gevolgd.

Inhoud

Hieronder een overzicht van alle lesonderdelen met vermelding van het aantal uren. Klik door om meer informatie te lezen.

Trimester 3: praktijkmodule

Toelatingsvoorwaarden

Deze twaalf zaterdagen zijn inbegrepen in het Plantin programma Typografie & Boek. De module is het derde trimester van het programma, na de kerstvakantie. We herhalen de lessen elk jaar.

Dit lesonderdeel kan apart worden gevolgd, op voorwaarde dat je voldoende ervaring hebt. Om in te schatten wat je al kunt, wat je weet en wat je wil leren wordt dit via een (telefonisch) intakegesprek gepeild. We zullen met jou een afspraak maken voor dit gesprek. Als je liever naar onze Open Dag komt, dan kan dat ook.

Kosten

Inschrijfgeld: € 1350.
Er gelden staffelkortingen als je meerdere lesonderdelen combineert in hetzelfde jaar.

Gerelateerd »