Duurtijd

Eenjarig programma

Wanneer

Van september 2024 tot juni 2025
op zaterdag van 10 tot 16.40 uur.

Locatie

Museum Plantin-Moretus of livestreaming via Zoom

Docent(en)

Een team van 15 docenten

Vanaf september 2024 biedt het Plantin Instituut voor Typografie een volledig vernieuwd, eenjarig programma Typografie en Boek aan.

Gedurende 26 zaterdagen tussen september en juni brengt een team van internationale experten je de nodige theoretische en historische kennis over typografie en boek bij. Bovendien leer je de nodige praktische vaardigheden om deze kennis concreet en succesvol in de praktijk om te zetten. Kwaliteit staat in het programma centraal. De lesinhoud sluit aan bij de actuele ontwikkelingen van de grafische sector.

Het is mogelijk om voor onderdelen of modules apart in te schrijven.

De lessen gaan telkens door in het Museum Plantin-Moretus in het hart van de stad Antwerpen. Je kan de lessen ook livestreamen van thuis uit.

Impressies

Programma

Hieronder een overzicht van alle modules en onderdelen met vermelding van het aantal uren. Klik door om meer informatie te lezen.

Trimester 1: microtypografie

Toelatingsvoorwaarden

Dit programma is een vervolgopleiding op posthogeschoolniveau. Een diploma is wenselijk maar wij zijn evenzeer geïnteresseerd in je competenties. Om zo goed mogelijk in te schatten wat je al kunt, wat je weet en wat je zou willen leren wordt dit via een intakegesprek gepeild. We zullen met jou een afspraak maken voor dit gesprek.

Als je liever naar onze Open Dag komt, dan kan dat ook. Het best kom je daarvoor naar Antwerpen, maar via livestreaming kan het ook.

Het aantal studenten per opleiding is gelimiteerd zodat in een ideale atmosfeer les gevolgd en lesgegeven kan worden.

Diploma

Wie de drie trimesters van het programma met succes afrondt, ontvangt het privédiploma van geaggregeerde van het Plantin Instituut voor Typografie en het getuigschrift van posthogeschoolvorming van de AP Hogeschool Antwerpen.
Met de verworven competenties kunnen afgestudeerden werken als boekvormgever, redacteur of uitgever. 

Kosten

Inschrijfgeld: € 1600.
Er is een reductie voorzien voor werklozen, studenten tot één jaar na afstuderen aan een universiteit of hogeschool en oud-studenten van het Plantin Instituut voor Typografie. De reductie bedraagt 20% van het inschrijvingsgeld. 

Gerelateerd »